Garantie si Service

Garantia se acorda conform legislatiei romane in vigoare la data cumpararii. 

Drepturile consumatorului sunt conforme cu prevederile legilor OG21/1992 , Legea 449/2003  OG 34/2004 si OG 9/2016, republicate si actualizate.

Certificatul de garanție nu se referă la piesele de consum si supuse uzurii normale a automodelelor electrice (spur, pinion motor, rulmenți, ambreiaj, pinioane, diferențial, pinioane cutie de transmisie ,uleiuri,filtre aer,placute frana,motoare cu perii ).

Cumpărătorului i-a fost probată funcționarea corespunzătoare a produsului si i s-a explicat modul de utilizare.

Cumpărătorului i se garantează că, în cazul defectării în condiții normale de utilizare, produsul va fi reparat gratuit pe durata perioadei de garanție.

Garanția nu se validează în cazul în care:

- produsul a suferit intervenții sau reparații efectuate de către persoane neautorizate;

-produsul a fost utilizat necorespunzător de către cumpărător, nu au fost respectate condițiile de manipulare, transport, punere în funcțiune, păstrare, exploatare și întreținere prevăzute în manualul de instrucțiuni care însoțește produsul;

- produsul a fost utilizat în condiții care contravin unei utilizări normale și destinației sale prevazute in manual;

- deteriorarea nu provine din defecte de fabricație;

- se constată urme de contact cu apă sau alte lichide ; automodelele electrice nu sunt destinate a fi folosite in conditii ce presupun contactul cu apa, umezeala sau umiditate;

- deteriorarea apare în urma accidentelor sau loviturilor;

- în cazul în care defectul constă în deformarea sau ruptura părților din plastic/metal/carbon, cu excepția celor provenite din defecte de fabricație;

- repararea echipamentului este imposibilă datorită unor motive care nu țin de producător, distribuitor/furnizor, în special atunci când cumpărătorul împiedică reparația necesară prin depozitarea sau folosirea echipamentului în locuri neadecvate sau inaccesibile pentru cel care efectuează reparația.

Cumpărătorul are obligaţia de a utiliza produsul şi de a-l întreţine conform instrucţiunilor prezentate în manualul de utilizare primit împreună cu produsele, la datele aflate pe ultima pagina a acestui certificat.

Produsele ce nu pot fi reparate în cadrul termenului de garanţie se înlocuiesc de către vânzător numai pe baza notei de constatare emise de unitatea service autorizată.

Produsul livrat are în componență piese care necesită respectarea condițiilor de manipulare, transport, păstrare, punere în funcțiune, exploatare, întreținere și reparații.

Dacă se constată că defecțiunea nu este din vina producătorului, se va percepe o taxă de constatare în valoare de 50 RON.

Următoarele situații duc la pierderea de către cumpărător a garanției produselor :

  • uzura prematură sau ruperea componentelor aparută ca rezultat al accidentelor, loviturilor si fortarii;      
  • depășirea parametrilor de funcționare specificați în documentația tehnică a produsului, fapt ce determină deteriorarea sau avarierea produsului sau a unor părți componente;
  • intervenții sau reparații executate de persoane neautorizate de catre vanzator;
  • nerespectarea de către cumpărător a condițiilor de manipulare, transport, păstrare, instalare, punere în funcțiune, exploatare și întreținere;
  • utilizarea necorespunzătoare și în alte scopuri decât cel pentru care este destinat, utilizarea neconformă cu specificațiile tehnice;
  • punerea in scurt circuit(prin inversarea polaritatilor ) a acumulatorilor , variatoarelor de turatie si a servo-urilor
  • deteriorările termice, mecanice și plastice ale produselor datorate incendiilor, accidentelor, vibrațiilor anormale, șocurilor, intemperiilor, sau neglijenței în utilizare;
  • în cazul în care produsul prezintă urme de contact cu lichid, sau apa, având în vedere că produsul nu trebuie expus la umiditate;
  • pierderea bonului fiscal și a certificatului de garanție.

- La solicitarea cumpărătorului, se poate asigura contra cost service post-garanție prin intermediul service-ului nostru specializat pe toată durata medie de utilizare a produsului.

- La preluarea în service a produsului, acesta trebuie să fie în cutia originală sau ambalaj propriu, indiferent dacă este în perioada de garanție sau nu. . În caz contrar, va fi percepută o taxă suplimentară de 5 RON pentru ambalare în vederea transportării la service.

Drepturile consumatorului sunt în conformitate cu prevederile Legii nr. 449/2003, republicată în 2008 cu modificările ulterioare,OG 21/92,legea 449/2003, OG34/2004, OG9 /2016 (alte acte normative), valabile la data cumpărării.

Nu fac obiectul garanției : elementele și piesele supuse uzurii ca urmare a utilizării normale, si elemente consumabile, precum:

-automodele: pinioane, ambreaj,rulmenti,coroana transmisie,motoare electrice(uzura carbuni), componente motoare termice(piston si camasa, arbore,biela,rulmenti), roti,ulei amortizoare,filtre aer,bujii,clopot ambreaj,discuri si placute de frana, baterii telecomenzi/receptie semnal, carburant nitrometan.

-aeromodele: pinioane, motoare electrice(uzura carbuni), rulmenti,filtre aer, roti tren aterizare,baterii.

-navomodele: rulmenti, motoare electrice(uzura carbuni), uzura tuburi pupa, ulei ungere ,baterii

Prezentul certificat de garanţie nu acoperă răniri personale, deteriorări sau defecţiuni ale produsului sau orice alte pagube datorate folosirii necorespunzătoare, folosirii neglijente, suprasolicitării, uzurii normale, asamblării necorespunzătoare sau întreţinerii necorespunzătoare.

Se va efectua proba  funcționare pentru produsele menționate in certificatul de garantie si cumparatorul va primii indicațiile necesare cu privire la funcționarea produsului.

Cumparatorul va lua la  cunoștință de termenele și condițiile de acordare, respectiv de pierdere a garanției în condițiile prezentului certificat.

Înainte de utilizarea produsului este obligatorie citirea şi însuşirea tuturor recomandărilor cuprinse în manualul de utilizare.

Orice defecțiune apărută în perioada de garanție va fi anunțată în scris la adresa specificată în date de contact, telefonic la tel. 0213807622 si/sau 0786212444 sau prin e-mail office@speedrc.ro la furnizor, care va lua măsuri în vederea reparării defecțiunilor ce fac obiectul garanției.