Team Speed RC Romania

 Echipa de piloti automodelisti “Speed and Fun” a fost infiintata in anul 2009 in cadrul clubului de automodelism al Palatului National al Copiilor Bucuresti, unde fondatorii echipei (Florin Supeala, Manolache Ovidiu si Claudiu Andrei) au participat la Campionatul PNC de automodelism clasa 1/28 Touring Electric. 
In anul 2009 echipa a concurat numai la clasa 1/28 Touring Electric, clasa care a influentat decisiv modul de pilotaj al acestora.

In anul 2010 echipa a inceput pregatirile pentru Campionatele interne de automodelism la clasa 1/10 Electric Off Road. Primele participari inportante au fost in cadrul Campionatului FX Racing Romania, dedicat automodelelor 1/10 offroad electric, cu 5 etape desfasurate in anul 2010. In cadrul acestui concurs Echipa Speed and Fun a castigat in anul 2010 ambele titluri (4WD Modified si 2WD Stock) .

In luna August 2010 pilotii Speed and Fun au participat pentru prima data la Campionatul National de Automodelism al Romaniei, la clasele 1/10 offroad electric, unde au reusit obtinerea locurilor 3 si 4 la clasa 1/10 buggy 4WD si locul 4 la clasa 1/10 buggy 2WD.

 

Anul 2010 a fost pentru echipa, un an dedicat dezvoltarii aptitudinilor si asimilarii de cunostinte tehnice noi. Astfel au participat la majoritatea competitiilor de automodelism clasele 1/10 Electric Offroad si 1/28 touring electric desfasurate in Romania (Concursuri AutoRC offroad, Winter Cup FX Racing, Campionatul PNC 1/28 electric touring, Campionat Speed and Fun 1/28 electric) unde echipa incepe sa devina cunoscuta in randul pilotilor automodelisti.

In Decembrie 2010 se alatura echipei si primul Junior al echipei pilotul Tudor Cristea care impreuna cu tatal sau, Horia Cristea, devin membri ai echipei Speed and Fun.
 
In cadrul aceluiasi an, unul din fondatorii echipei Florin Supeala infiinteaza Clubul Speed and Fun, locatie dedicata automodelismului clasa 1/28, care devine astfel si “cartierul general” al echipei.
 
In primavara anului 2011 se alatura echipei un alt junior Mares Placinta si seniorul Radu Petrus, echipa avand in acel moment 7 membrii (5 Seniori si 2 Juniori).

Avand ca obiectiv recunosterea echipei ca o entitate puternica in competitiile nationale de automodelism, Echipa S&F incearca in anul 2011 sa participe in campionatul national la toate clasele unde dotarea tehnica si suportul financiar a permis acest lucru.
 
Astfel se obtin rezultate foarte bune la Clasa 1/10 Offroad Electric unde juniorul Tudor Cristea obtine locul 1 la ambele clase devenind Campion National la Juniori la clasele 1/10 offroad electric. De asemenea, la Seniori, Manolache Ovidiu obtine Locul 2 la clasa 1/10 2WD si locul 4 la clasa 1/10 4WD offroad Electric. Pilotul Radu Petrus obtine locul 4 la clasa 1/10 Touring Termic in Campionatul National cu un automodel Kyosho V-ONE R4.
 
Echipa participa si la alte clase in Campionatul National unde ocupa locuri bune avand in vedere dotarea tehnica destul de slaba de care dispune.
 
In anul 2011, echipa participa si la alte competitii de profil din tara unde pilotii se remarca prin rezultatele foarte bune obtinute (Campionat Autorc Offroad, Fx Racing, MRT Offroad Cup)

Echipa se pregateste cu profesionalism, sa participe la competitiile nationale si internationale de automodelism. Pentru atingerea obiectivele stabilite echipa a inceput un program de antrenament permanent si incearca obtinerea de sprijin material si financiar pentru dezvoltarea bazei tehnice si cheltuielile de deplasare.

 

 

Din septembrie 2012 echipa Speed and Fun isi schimba numele in Team Speed RC.

Andrei Alexandru pilotul SpeedRC Team cu un  Short Course Kyosho RC  dotat cu motor ORCA a castigat locul 2 pe podium la categoria SC/Truck 2WD.  De asemenea , toata echipa Speed RC pilotand automodele Kyosho dotate cu motoare ORCA a reusit sa urce pe primele locuri in competitie.