Centrul de Instruire si Formare in Modelism “Speed and Fun”

Cursurile Centrului de Instruire si Formare in Modelism “Speed and Fun”, se desfasoara de catre instructori cu pregatire specifica, in locatia special amenajata din Grand Arena Mall din Berceni, la etaj, beneficiind de toate utilitatile necesare desfasurarii activitatii intr-un mod profesionist. Aici sunt amenajate doua din putinele circuite de modelism indoor existente in Romania pentru automodele cu radiocomanda clasa 1/10 si clasa 1/28.


Cursurile se desfasoara in zilele de Luni si Miercuri si intre orele 18.30 – 20.00, pe grupe de varste ( Mini 7-10 ani, Juniori 10-18 ani). In zilele de Joi, Sambata si Duminica sunt organizate antrenamente cronometrate si concursuri pe circuitele RC Grand Arena.

Cursul de pilot incepator dureaza 48 de ore (aprox. 4 luni) si cuprinde elementele principale de pilotaj si lucrul cu automodele. In cadrul cursului sunt invatate elemente de baza pentru pilotajul automodelelor radiocomandate, date tehnice privind intretinerea, repararea si adaptarea masinilor in functie de suprafata de rulare.

La aceste cursuri se folosesc automodelele electrice de viteza Kyosho Miniz, scara 1/28 pe care le detine Centrul de Instruire sau, pentru cei care au acest tip de automodel, automodelul propriu.

In cadrul cursurilor se organizeaza competitii interne intre cursanti pentru a dezvolta stapanirea de sine in situatii de presiune competitionala.

Dupa cursul de incepatori se obtine Brevetul de Pilot Sportiv, cu Licenta de Sportiv la club, care ii da dreptul de a participa la competitiile oficiale organizate de Federatia Romana de Modelism si la alte concursuri oficiale.Cursurile de pilot avansat se fac dupa ce se trece de cursul de incepatori, si se efectueaza si cu alte automodele (off-road-buggy sau short-course scara 1/10). Aceste cursuri cuprind elemente de completare a cunostintelor tehnice si elemente practice de perfectionare a indemanarii in pilotajul automodelelor.


Cursantii isi folosesc cunostintele de fizica si matematica, pe care le aplica in partea practica si invata cum sa foloseasca sculele si dispozitivele necesare acestor operatiuni.

Toti participantii la cursuri beneficiaza de preturi preferentiale la automodelele si accesoriile necesare activitatii, prin parteneriatul incheiat cu magazinele Speed Rc.

De asemenea, pilotii inscrisi la cursuri beneficiaza, pe perioada cursurilor, de acces gratuit la circuitele RC Grand Arena unde isi pot folosi automodelele proprii pentru antrenament si distractie.

Inscrierile se pot efectua prin email florin@speedandfun.ro sau telefon 0722.536.877 de Luni pana Vineri intre orele 9-18. Pretul cursurilor este de 200 lei/luna/persoana (12 ore/luna).