Concursuri Modelism

22-23.09.2012 - Competitia FxRacing Off-Road Cup 2012

Una din cele mai mari competitii de RC off-road din Romania, FxRacing Off-Road Cup 2012,  a avut loc la Targu-Mures. Caii putere au luat startul oficial la competia de RC off-road organizata la Targu-Mures. Prestigiosul concurs a adunat la linia de start peste 70 de monstrii pe patru roti.

Concurenti din toata tara s-au inscris la cea de-a sasea etapa a FxRacing Off-Road Cup 2012. Pe parcursul a doua zile ei au avut de parcurs circuitul amenajat pe teren accidentat, cu rampe, iarba si pamant foarte moale din cauza ploii din ziua precedenta concursului. Traseul a dat mari batai de cap concurentilor, lucru demonstrat si de cele 9 abandonuri din prima zi de concurs.

Andrei Alexandru pilotul SpeedRC Team cu un  Short Course Kyosho RC  dotat cu motor ORCA a castigat locul 2 pe podium la categoria SC/Truck 2WD.  De asemenea , toata echipa Speed RC pilotand automodele Kyosho dotate cu motoare ORCA a reusit sa urce pe primele locuri in competitie.

Un start bun pentru o echipa care a fost reconstruita anul acesta sub conducerea managerului Florin Supeala.

 

    

 


 

11.02.2011 - Cupa Romaniei la automodelism clasa 1/28 open electric

In data de 11.02.2012 se va da startul in prima etapa a Cupei Romaniei la automodelism clasa 1/28 open.
In anul 2012 Concursul va avea 3 etape  care se vor desfasura in lunile Februarie, Octombrie si Noiembrie.
Concursul va avea Clasa de Juniori si Clasa de Seniori, si va oferi participantilor ocazia de a castiga Premii oferite de organizatorii si partenerii competitiei, precum si o tombola pentru toti participantii.
Taxa de participare 30 lei /Concurent .
Prima etapa se va desfasura in locatia Clubului Speed and Fun din Bucuresti, Soseaua Berceni, Nr.104, Bloc Turn ICPET, Etaj 8.
Circuitul va fi in suprafata de 65mp  cu toate dotarile necesare participarii, la standarde Internationale.

 

07.01.2012 - Concurs  Anduranta 6 ore Automodelism Clasa 1/28 Electric - Bucuresti 

Sambata am organizat prima cursa de automodelism de anul acesta, Cursa de Anduranta (6 h) cu automodele clasa 1/28.
Cursa a inceput foarte puternic, primele 3 echipe fiind la cateva ture diferenta si orice schimbare de acumulatori schimba ordinea in clasament. Cursa a inceput cu echipa formata din Tudor Cristea si Florin Supeala (Dragon TEAM) la conducere, tanarul Tudor Cristea pornind foarte bine de la start si detasandu-se cateva ture in fata P.N.C. Team, formata din Ionescu Cristian, Iftinca Dragos si Claudiu Micu.
Ambele Echipe au mers foarte aproape timp de 1 ora, fiecare schimb de acumulatori lasand echipa cealalta la conducere. In spatele celor doua echipe locurile au fost schimbate alternativ de Antinimizet Team (Cristian Parvan,
Cosmin Bunea, Vlad Romanenco), Fire Team (Radu Petrus si Placinta Mares) si Last Team (Ciobanescu Dragos si Botea Daniel). In spatele acestor echipe a pilotat echipa Constantin TEAM, formata din fratii Constantin, care au participat la prima lor Competitie de automodelism. Ii felicitam pentru efortul depus si ii asteptam sa vina in continuare alaturi de noi in competitii.
Dupa 1 ora de pilotat clasamentul a inceput sa se schimbe datorita multor pauze de reparatii tehnice. Prima care a intrat la standuri a fost echipa Fire Team care a avut o zi grea si fara multe rezultate, automodelul lor suferind mai multe interventii tehnice si dupa cateva ore abandonand total din lipsa unor piese.
Automodelul Echipei Dragon Team a intrat si el la standul tehnic dupa un impact cu un alt automodel. Reparatia a durat 20 minute, pauza ce a permis ehipei PNC sa se detaseze decisiv in competitie. Echipa Antiminizet a profitat de pauza mare a echipei Dragon si a preluat locul 2. Dupa reparatia la automodelul lor echipa Dragon TEAM, revine in competitie pe locul 3. Reparatiile si schimbarile de piese efectuate la standul tehnic au permis imbunatatirea performantelor automodelului echipei Dragon Team, acestia reusind sa revina pe locul 2. Echipa Antiminizet isi pastreaza locul 3 pana la sfarsitul competitiei, iar echipa Last Team ocupa locul 4, si ea intampinand multe probleme tehnice.
Competitia a fost una frumoasa si obositoare ca intotdeauna.

 
 
 
 
 
    Inscrieri concurs anduranta 7 Ianuarie 2012:

1. Dragon Team : Florin Supeala + Tudor Cristea + Catalin Constantinescu
2. Fire Team : Radu Petrus, Mares Placinta
3. Electric Team : Ovidiu Manolache, Andrei Alexandru
4. Dark Team : Iulian Ciulei , Sergiu Scurtu
5. Last Team : Botea Daniel & Ciobanescu Dragos
6. Team Zone : Alexandru Necula + Alexandru Popa
7. Team Fast and Furios: Dragos Iftinca + Cristian Ionescu
8. Antiminizet Team: Cosmin Bunea + Vlad Romacenco + Cristian Parvan
9. Echipa PNC : Copiii de la Palatul National al copiilor
 
               Conditiile  de participare:
1. Orice tip de Automodel MiniZ cu orice dotare tehnica, un singur automodel
2. Start ora 10 - final ora 16 - durata 6 ore
3. Taxa 60 lei / echipa - minim 2 piloti
4. Pilotii sa piloteze alternativ.